
Cephe iskele çeşitleri, iskele sistemlerinin kurulumlarının nasıl olduğu sisteme göre değişiklik göstermektedir. Cephe iskelelerinin çeşitleri çalışma alanlarına göre değişmektedir. Bu nedenle çalışma alanlarına göre farklı sistemler tercih edilmelidir.
Cephe iskele çeşitli alanlarında ve çeşitli ebatlarda kullanabilir. İskele kurulum yapılacak alana, taşıyacağı yüke ve yüksekliğine göre tasarlanarak seçim işlemi yapılır. Rüzgarlı, iş tehlikesi yüksek olan alanlarda sistem seçimi yaparken dikkate alınmalıdır. Mödüler iskele, kilitli iskele ve H tip iskele olmak üzere 3 tip çeşit iskele sistemi vardır.
Dış cephe iskele, inşaat sektöründe ne çok taleb gören ve en kullanışlı olan inşaat ekipmanıdır. Yüksek alanlarda güvenli çalışma ve ulaşım için kullanılmaktadır. Boya, yalıtım, sıvama, cephe kaplama, tunel inşaat, baraj inşaatları vb. bir çok inşaat santilerinde kullanılabilmektedir. Çalışan personelin güvenli bir alana sahip olmasını sağlayan, daha verimli, hızlı avantajlara sahip sistemdir. Türkiye'de en çok tercih edilen iskele sistemidir.
H Tip çerceve iskele ülkemizde tercih edilen iskele tipidir. Modüller sistemden oluşan kafes sistemli bir iskele türüdür. Boyuna ve yatay desteklerle bir H tip çerceve bağlanarak kurulur. H çerçeveler 2 mt yüksekliğe ve 2,5 mt uzunluğa sahiptirler. Yüksek ve kalın zeminlerde tercih edilmektedirler. Yürüyüş olarak yük taşıma kapesitesi 300kg/m2 sahiptir.
Halk arasında örümcek iskele olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Rozet, kama pimleri ve ağızlık ile yatay ve dikey destekler birleştirilerek kurulur. Hızlı bir şekilde kurulum yapılmaktadır. Taşınması çok kolaydır. Yüksek yük taşıma kapasitesine sahiptir. Montaj için sadece bir adet çekiç ve insaat gücü yeterli olmaktadır. Yürüme yolu platformları uzun olduğu için tek kurulum ile geniş yüzeylerde çalışabilir.
Modüler iskele türü dış ve iç restorasyon projelerinde kullanılan bir iskele türüdür. Tekerlekli yapısı sayesinde kolay şekilde hareket ettirebilmektedir. Hareket kabiliyeti sayesinde hızlı ve pratik kullanım sağlamaktadir. Kurulumu ve sökülmesi kolaydır. İstenilen yüksekliğe kadar yükselmektedir.
Dış cephe iskele standartları neler?
iskele sistemi üretirken uyulması gereken uluslararası kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar iş güvenliği daha sağlıklı hale getirmek için belirlenmiştir.
- İskele 48.3x3x00mm olarak üretimi yapılmalıdır.
- Destekler 48x2.50mm olarak üretimi yapılmalıdır.
- Braketler berlirli testlere zorunlu tutulmalı ve Ts en 10219-1 sertifikaya sahip olmalı.
- Üretici kişinin en iso 3834-3 sertifikaya sahip olmalı.
- Üretici kişinin ts-en 12811-2 sertifikaya sahip olmalı.
Başkent iskele olarak tüm standartlara uygun Dış cephe iskele sistemleri satışını gerçekleştirmekteyiz.
Etiketler : örümcek iskele modüler iskele halka kilitli iskele dış cephe iskelesi inşaat iskelesi başkent iskele dış cephe inşaat iskelesi iskele sistemleri